Emmrod

Emmrod

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-outlet.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-outlet.nl/fabrikant/11/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op https://www.traditional.nl/nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx 

Traditional Hengelsport Utrecht is de exclusieve dealer voor Emmrod in Nederland en België.

Emmrod collection 2018.jpg

Met het model Packer is EMMROD in 2000 begonnen en geldt als de stamvader van alle EMMROD's. De oprichter van EMMROD, mister Duane Markley, had een oom die begin 1900 in het Wilde Westen voor de Amerikaanse Spoorwegen werkte en treinrails aanlegde. De arbeiders wilde echter na het werk wat kunnen vissen en toen heeft deze oom de Packer ontworpen met een revolverhandgreep. 

Mister Markley woont in het prachtige Idaho, noordwest Amerika en gaat vaak te paard de wildernis in om te gaan vissen in de bosmeren en rivieren. Omdat hij geen makkelijk mee te nemen en onbreekbare hengel kon vinden, heeft hij het oude familie ontwerp van de Packer nieuw leven ingeblazen. Rond het jaar 2000 besloot Duane Markley de Packer opnieuw te fabriceren maar dan verbeterd en uitgebreid met hengels die breder inzetbaar waren. Hij ontwierp toen hengels met kurken handgrepen, die inmiddels allemaal vervangen zijn door hoogwaardig foam, waarop men spinmolens en reels kon monteren: de Rugged Flex en de Packrod. Bovendien voorzag hij zijn hengels van een bajonetsluiting, zodat de hengeltop muurvast op de handgreep kon worden geklikt, maar ook weer eenvoudig losgekoppeld kon worden. Al deze uitvindingen/verbeteringen heeft hij gepatenteerd, zodat Emmrod uniek is in zijn soort. In 2010 zijn de "Universal" hengeltoppen op de markt gekomen, waar de lijn door de coils gaat en vervolgens door het topoog. Bovendien zijn ze zodanig van vorm dat je de hengeltoppen zowel voor een spinmolen als een baitcastreel kunt gebruiken.

Prijzen EMMROD 2018

Hengels compleet geleverd met één hengeltop:

Packer met pistoolgreep

Universal top 4, 6 of 8 coil 79.95

Top Water Special top 92.95

Two Tip top 104.95

Packrod  Spin

Universal top 4, 6 of 8 coil 109.95

Top Water Special top 122.95

Two Tip top 134.95

Packrod  Cast met kurkgreep

Universal top 4, 6 of 8 coil 119.95

Top Water Special top 132.95

Two Tip top 144.95

Combat Spin

Universal top 4, 6 of 8 coil 109.95

Top Water Special top 122.95

Two Tip top 134.95

Kayak King Spin

Universal top 4, 6 of 8 coil 109.95

Top Water Special top 122.95

Two Tip top 134.95

Kayak King Cast met kurkgreep

Universal top 4, 6 of 8 coil 119.95

Top Water Special top 132.95

Two Tip top 144.95

Losse Emmrod Toppen

Top Water Special werpgewicht Ultralight 47.95 Voor baars met klein kunstaas en voor witvis

8 coil werpgewicht Light 34.95 Voor baars, snoekbaars en roofblei

6 coil werpgewicht Medium 34.95 Voor Snoekbaars, roofblei, snoek

4 coil werpgewicht Heavy 34.95 Voor snoek, kleine zeevis en tropische roofvis

Two Tip werpgewicht Extreme Heavy 59.95 Voor snoek, meerval, grote zeevis zoals tarpon

Op de foto van boven naar beneden 8 coil, 6 coil en 4 coil

Emmrod coils  2018.jpg

Op de onderstaande foto de Emmrod modellen v.a. juli 2018 op een rij

Emmrod.jpg

Lijn moet door de coil heen lopen.

Emmrod lijn door coil.jpgDe Emmrod hengels komen uit Amerika en lijken ons uitstekend gereedschap voor het Streetfishing, maar natuurlijk ook voor het vissen vanuit een boot. Het werpen is kinderlijk eenvoudig en het drillen van de vis een bijzondere belevenis. Het is een uniek stuk gereedschap wat een aanvulling kan worden op je bestaande uitrusting.

Het aantal coils, vier, zes of zeven, is bepalend voor het werpgewicht.

Kom ze maar eens bekijken bij Traditional Hengelsport Utrecht, wij zijn het enige verkooppunt voor Emmrod Fishing Gear in Nederland en in Belgié.

De Spin serie is voor een molen en de Cast is voor een reel en beide modellen hebben wij met lange (Rugged Flex serie) of korte (Spinrod serie) greep en met verschillende toppen.

Er kunnen losse toppen worden gekocht, zodat je met één greep verschillende soorten kunstaas kunt werpen, van heel licht 2gr. tot heel zwaar 150gr.


 

Specificaties van de Emmrod

Made in USA

De onverwoestbare toppen zijn van roestvrij staal

Grepen zijn voorzien van een solide reelhouder

Alle grepen en toppen zijn uitwisselbaar door een bajonetsluiting

Afhankelijk van type greep geschikt voor reel of werpmolen

Model Cast voor reel, model Spin voor werpmolen

De Packer is uitsluitend geschikt voor hoog model reel

Hengeltop kan rondbuigen zonder te breken

Ook onbreekbaar tussen de autodeur

Korte transportlengte ideaal voor backpackers, streetfishing en als reishengel

Veel combinatie mogelijkheden van licht tot zwaar

Voor binnenwater en zee

Zoutwater bestendig

 

Welke EMMROD hengel kiezen?

Omdat de EMMROD's een hengelsysteem vormen, zijn diverse combinaties van handgrepen en hengeltoppen mogelijk. Weet dat elke hengeltop op iedere handgreep is te klikken. Hierdoor kunt u een eenmaal gekochte EMMROD uitbreiden met andere hengeltoppen om bijvoorbeeld met zwaarder of lichter kunstaas te vissen. Uw EMMROD-hengelset is ook uit te breiden met een andere handgreep om desgewenst met een baitcastreel te vissen.

1:  de keuze van de HANDGREEP

 EMMROD's  zijn onder te verdelen in:

a. een korte handgreep: de PACKROD of een lange handgreep: de KAYAK KING.

b. een handgreep met een molenhouder (type SPIN)  of  een baitcastreelhouder (type CAST, met een trigger).

a) De korte handgreep op de PACKROD is heel prettig bij het jerkbaitvissen, want bij het jerken  zit een lange handgreep vaak in de weg. De korte handgreep is eigenlijk ontworpen voor degenen die voornamelijk zittend vissen: vanuit een boot, een kano/kayak of een belly-boat. Er is geen enkele hengel op de markt voorzien van een dergelijke korte handgreep behalve de EMMROD.

De lange handgreep op de KAYAK KING is de meest universele handgreep: het kan steun geven bij het drillen van de vis, je kunt hem in de hengelhouder steken bij het slepend vissen.

b)  Een EMMROD met een molenhouder is op de eerste plaats geschikt voor natuurlijk een spinmolen, maar er kan ook een baitcastreel (de klassieke ronde of de moderne druppelvorm) op. Dat maakt de handgreep type SPIN zo bruikbaar en als reishengel zo geschikt. Maar als je voornamelijk met zwaar en groot kunstaas vist, zal je vooral de baitcastreel gebruiken en dan is de handgreep met de trigger prettiger, je hebt namelijk meer steun.

2.  de keuze van de HENGELTOP

Welke soorten toppen zijn er voor de Emmrod's verkrijgbaar?

a. 4-coils

b. 6-coils

c. 8-coils

d. 6-coils Top Water Special (TWS)

e. Two Tip

De coils fungeren als een veer in de EMMROD's. Hoe minder coils, des te krachtiger de hengel, met uitzondering van de langere TWS die met zijn 6 -coils toch een lichter werpvermogen heeft dan de 8-coil.  Vanaf het topoog tot aan de handgreep vertoont de EMMROD hengel een in kracht toenemende spanning. Met de Emmrod kun je perfect en precies werpen en de haak goed zetten. Bovendien dempt het de klappen die een sterke vis op de hengel uitoefent. Deze eigenschappen zijn het meest opzienbarend.  Je kunt stellen dat de Emmrod van gemiddeld slechts 70 cm lang, vergelijkbaar is met een hengel van 7 voet/210cm.

a)  de 4-coils:  met deze hengeltop kun je zware pluggen, spinnerbaits en jerkbaits (bijvoorbeeld de zware pluggen van 50 gram) werpen en hele sterke vissen drillen.  Het werpvermogen ligt tussen de 20 en 50 gram, met als sweetspot  rond de 35 gram. Aan vissoorten kun je denken aan grote snoeken, zeebaars en diverse tropische vissen.

b)  de 6-coils:  dit is de meest universele hengeltop met een werpvermogen tussen de 10 en 20 gram, met als sweetspot rond de 15 gram. Een hengeltop geschikt voor jerkbaits en poldersnoeken, roofblei en zeebaars.

c) de 8-coils: 

c)  de 6 coils - TWS:   dit is echt een heerlijke hengeltop. Echt een hengeltop voor vissers die van licht vissen houden. Hij is wat langer dan de anderen en heeft een wat langzamere actie. Hiermee kun je licht kunstaas gemakkelijk ver en ook weer precies werpen. Het werpvermogen ligt tussen de 2 en 10 gram. Je kunt deze hengeltop prima gebruiken voor spinners, streamers, softbaits, kleine pluggen.  De vissoorten zijn baars, snoek, roofblei, witvis enz.

d) de Two Tip heeft een werpgewicht van 40 tot 150 gram en kan gebruikt worden voor de zwaarste zoutwatervissen zoals tarpon, maar ook voor meerval en grote snoek. 

3. speciale hengel: de PACKER met pistoolgreep

De Packer heeft door zijn gebogen pistoolgreep en de trigger een uitstekende pasvorm. De hengel ligt zeer goed in de hand. Op deze hengel zijn dus alle hengeltoppen te bevestigen, maar is alleen geschikt voor een hoogstaande reel, op de andere Emmrod Cast modellen kunnen ook lage modellen (druppelmodel) worden gebruikt.


Kijk op het onderstaande filmpje hoe Rex del Rey een enorme vis vangt aan een mini Emmrod

Emmrod Logo new black small.jpg