Spey Casting Friends

Spey Casting Friends

Spey Casting Friends

De gratis vliegvisclub "Spey Casting Friends" is er voor iedereen die het vissen en werpen met dubbelhandige hengels wilt leren.                                              

Dichter kan je in Nederland niet bij het zalm- en steelheadvissen komen.

Spey Casting Friends logo definitief A.jpg

Spey Casting Friends zijn ook te volgen op Facebook daar kan jij je ook aanmelden als gratis lid. Kijk voor het ontstaan van Spey Casting Friends op /vliegvissen/spey-casting-friends/geschiedenis-scf.aspx

De gratis Spey Cast lessen zijn tot stand gekomen door een unieke samenwerking van zalm- en steelheadgids Jeroen Wöhe van, destijds Skeena River Lodge in Canada BC, en nu eigenaar van Salmon Hole Lodge in Alaska en hengelbouwer/winkelier Ton Temming van Traditional Hengelsport in Utrecht. Medio 2006 werd door Jeroen en Ton destijds aan de Loosdrechtse Plassen begonnen. Jeroen adviseerde vanuit de praktijk en Ton bij het werpen en samenstellen van het juiste assortiment voor het Spey Casten in welke stijl dan ook. De lessen zijn in eerste instantie opgezet om klanten van Jeroen en Ton voor te bereiden op hun trip naar o.a. Jeroen, zodat zij wat werpen en materiaal betreft een goede voorbereiding hebben.

De lessen zijn ook vrij toegankelijk voor hen die interesse hebben in het dubbelhandig werpen en nog niet weten waar en wanneer zij dat gaan gebruiken. Je kan actief deelnemen, maar ook komen kijken en mee gaan doen wanneer je wilt en er voldoende plaats is.
Vooraf aanmelden bij Traditional Hengelsport Utrecht in de winkel of op info@traditional.nl   

Gratis Speycasten

Deelname: voor Spey klanten van Jeroen en Ton gratis en op volgorde van aanmelding vol=vol

Aantal deelnemers: maximaal 20

Inschrijving: op info@traditional.nl of bij Ton in de winkel, Traditional Hengelsport in Utrecht.

Benodigdheden: hengel, lijn, leader, waadpak, jas, pet, bril. Heb je dit niet laat het vooraf weten, dan kunnen wij voor bruikleen materiaal zorgen.

Programma

Praktijk: vanaf de vooraf bekend gemaakte datum wordt er tien weken iedere zondagmorgen in het voor- en najaar gratis lessen gegeven. Voor koffie, thee en wat lekkers wordt ook gratis gezorgd.

Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur

Praktijk werplocatie

Haarrijnse plas Strandboulevard 2, te bereiken via
afslag 6 Maarssen/Vleuten van de A2.

Theorie

Afhankelijk van de behoefte wordt in de Traditional-Clubruimte in Utrecht een theorie instructie gehouden met zalm- en steelheadvliegen binden en praktijk informatie over het vissen met de dubbelhandige hengel, rivier lezen, keuze van de vliegen, welke lijnen enz. Dit gebeurt op een zaterdag van 09.30 tot 12.30 (met uitloop indien nodig).

Theorie- en cursuslocatie

Traditional-Clubruimte direct om de hoek bij de winkel van Ton Temming in Utrecht. Voor het theoriegedeelte altijd van te voren aanmelden i.v.m. de beperkte ruimte in de winkel of op info@traditional.nl

Het nut van de gratis lessen

* Vissers voorbereiden voor de zalm- en steelheadreis met een dubbelhandige hengel.

* Niet alleen voor (ver) gevorderden, ook voor beginners.

* Uitleg en demonstratie van de voor jouw benodigde worpen, lijnen en vliegen, zoals geadviseerd door Canada gidsen als o.a. Jeroen Wöhe van Salmon Hole Lodge Alaska.

* De verschillen en (on)mogelijkheden tussen de verschillende stijlen van Speycasten.

* Skagit, Scandinavian en Traditional stijlen van Spey-casten. Om het waarom van wat je nodig hebt te begrijpen. Wat betreft de hengels, de lijnen en de onderlijnen en de vliegen.

Na deze lessen kan jij (hopelijk) succesvol zalm, steelhead en andere soorten zoals zeeforel en roofblei vangen en met meer gemak en plezier genieten van je visdag.

 

Spey Casting Handboek B.jpg

Hét handboek voor iedereen die gaat beginnen of al bezig is met het Spey Casten. Dit komplete naslagwerk is geschreven door onze mede Spey Casting Friend Rob van Dijk. Als naslagwerk en handboek een absolute aanrader!

Rob van Dijk Dubbelhandig vliegwerpen 3.jpg

Omdat het in de aard van het beestje zit, heeft Rob als perfectionist een aanvullend boekje geschreven met als veelzeggende titel: Dubbelhandig vliegvissen met zinkende lijnen en tips.

Dit is de logische aanvulling op Rob's eerdere boek Spey Casting.

SPEYWERPEN MET DE SPEY CASTING FRIENDS 
Vanaf 25 februari tot en met 28 april 2024 gaan we weer van start met de werpochtenden van de Spey Casting Friends. Leden van deze groep hebben de eerste kans om in te schrijven. De bedoeling is om met een groep van 20 personen, exclusief de begeleiders, te starten. Meld je wekelijks aan, zodat er bij een kleiner aantal andere gegadigden uitgenodigd kunnen worden. Er zijn een groot aantal aanmeldingen, maar om het beheersbaar te houden, starten we voorlopig met een groep van maximaal twintig. WEKELIJKS aanmelden bij Ton Temming in de winkel, telelefonisch 0302433696, via de e-mail  info@traditional.nl of aan de plas. Heb je interesse? Laat je dan op de (wacht)lijst zetten. Tot ziens.

DE SPEY CASTING FRIENDS GAAN WEER BEGINNEN…

WINTER/VOORJAAR 2024 vanaf 25 februari t.m. 28 april 2024.

Tien zondagochtenden van 10.00 - 12.00 uur aan de Haarrijnseplas, gelegen aan de A2 Amsterdam-Utrecht afslag 6.

Tijdens deze GRATIS dubbelhandige vliegwerplessen bereiden wij je voor op de zeeforel-,  zalm- of steelheadtrip die je waar dan ook gaat maken of misschien blijf je wel in eigen land op bijvoorbeeld roofblei of zeebaars. Wij pretenderen niets, behalve dat je het dubbelhandig werpen van praktijkvissers leert en daar als visser veel nut van kan hebben aan de rivier.

Wil je kennismaken met deze fascinerende tak van onze prachtige hobby, dan ben je van harte welkom, meld je wel eerst aan om te kijken of er voldoende plek is.

Ben je een nieuwe deelnemer, dan s.v.p. aanmelden bij Traditional Hengelsport - Ton Temming info@traditional.nl  en vergeet bij deelname geen waadkleding mee te nemen.    

Voor meer info kan je bellen met 0302433696 of kijken op Facebook https://www.facebook.com/SpeyCastingFriends/?ref=profile_intro_card   

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens. 

Team Spey Casting Friends.

Spey Casting Friends 1.jpg

Spey Casting Friends 20 okt. 2019 (19) 1.jpg

Spey Casting Friends 20 okt. 2019 (9) 1.jpg

Lekker werpen op een fijne locatie aan een kristalheldere plas en tussentijds een kop koffie met een plak eigen gebakken cake. Tijdens de koffie break is er volop gelegenheid om met elkaar waardevolle informatie uit te wisselen

Spey Casting Friends logo definitief zwart A.jpg