Traditional Hengels

Traditional Hengels

Gebruikt hengelsport materiaal en Sale artikelen

Wij hebben regelmatig uitverkoop artikelen op onze verkoopsite traditional-shop.nl, kijk daar op de speciale SALE pagina https://www.traditional-shop.nl/c/sale-opruiming

Wij hebben ook vaak ingeruilde artikelen of demoartikelen, kijk voor een lijst hiervan op /nieuws/vliegvissen/gebruikt-materiaal.aspx 

Informeer in de winkel naar onze actuele collectie, veranderingen staan niet altijd direct op de site. De getoonde producten en prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, informeer naar de actuele situatie.

Traditional Hengelsport Utrecht - Ton Temming Hengelbouw is fabrikant van de Traditional handgemaakte vliegenhengels

Als hengelbouwer houd ik mij halsstarrig aan de keuze voor kwaliteit en afwerking. Iedere Traditional vliegenhengel wordt door mij zelf gebouwd, gewikkeld en gelakt en voordat zo'n hengel in het rek komt, getest. Niets, maar dan ook niets mag er aan mankeren. Behalve carbon hengels bouw ik ook nog steeds zeer exclusieve splitcane hengels.

Voor de mogelijkheden kan je het beste kontakt met ons opnemen.

Op deze pagina staat een overzicht van de diverse modellen vliegenhengels welke ik bouw, maar natuurlijk maak ik vooral ook hengels "op maat" in carbon en splitcane. Alle Traditional hengels zijn tegen een meerprijs van 95.00 leverbaar in een afwijkende kleur zoals; donkergroen (mat of glans), olijfgroen (glans), zwart/grijs (mat of glans), blauw (glans) of Bordeauxrood (glans).

Ben je eerste eigenaar en heb je een ongelukje met je Traditional hengel, dan wordt binnen twee jaar van de aankoopdatum de hengel gratis gerepareerd, behalve bij het vervangen van een deel. Na deze periode blijven de meeste reparaties gratis of wordt er tegen een kleine vergoeding/kostprijs gerepareerd. Moet er binnen 2 jaar een deel vervangen worden dan wordt er de formule de helft van de helft van de aankoopprijs van de hengel berekend. Dat betekent dat bij een 4-delige hengel 1/8 deel van de aankoop wordt berekend, ongeacht welk deel het is. Voorbeeld: hengelprijs van achthonderd euro, 4-delig, prijs vervangend deel honderd euro. Na twee jaar wordt de prijs per deel individueel berekend. 

Traditional Temming's A.R.T. serie

 Traditional ART.jpg 

Door de speciale Nano technologie afwerkingslaag (NFT) zijn deze hengels minder gevoelig voor breuk door het tikken van bijv. een goudkopnimf tegen de blank.
Absolute toppers zijn de 4-delige 10-voets uitvoeringen voor aftma #2/3 - #3/4 - #4/5 - #5/6 en # 6/7.
Op de foto boven zie je een voorbeeld van de afwerking van een 4-delig model 10-voet voor een aftma #5/6, maar natuurlijk kan je de hengel ook geheel naar eigen wens laten afbouwen.
Heb je interesse, kom dan eens langs voor meer informatie, dan kan je gelijk de blanks ter hand nemen. Hier beneden zie je nog twee voorbeelden van de A.R.T. serie.
Prijs Traditional A.R.T. modellen korter dan 9ft. 895;, v.a. 9ft. 975;, 10ft. 995;, 11ft. 1095; 12ft. 1195;, 13ft 1275; 13 1/2ft 1295; 14ft. 1395; 15ft. 1450;

Ben je op zoek naar een voordeligere handgemaakte hengel? Informeer dan naar de mogelijkheden.


Traditional ART2.jpg 

Traditional ART1.jpg
 

 

Traditional Carbon vliegenhengels

Logo op hengel.jpg 

De Traditional carbon vliegenhengels zijn de perfecte samensmelting tussen het werpen en het vissen. De hengels werpen uitermate gemakkelijk, maar bovenal is het vissen ermee een genot.

Behalve de A.R.T. serie bouwt Ton ook "specials", deze custom built hengels worden samen met de klant ontworpen en gebouwd.

Traditional Splitcane vliegenhengels

Splitcane.jpg
 

In zeer beperkte productie fabriceert Ton zijn sublieme splitcane hengels geheel met de hand. Stuk voor stuk zijn dit perfecte hengeltjes om te bewonderen, maar bovenal om heerlijk mee te vissen. Informeer naar de mogelijkheden en hou rekening met de levertijden.

Hengel gebouwd voor Jeroen Wöhe

Jeroen1.jpg

Op 1 juni 2010 was het dan zover, na bijna twee jaar ontwikkelen was dan eindelijk de speciaal voor Jeroen Wöhe gemaakte hengel klaar. Zo'n 2 jaar geleden legde Jeroen een eisenpakket op tafel hoe zijn favoriete Skagit hengel er uit moest zien. Ton ging daar mee aan de slag en na het ontwikkelen van twee prototype blanks kwam de definitieve hengel er uit rollen. Het is een 4-delige Skagit hengel van 13ft. en een aftma #7/8 en dat komt weer overeen met zo'n 550 grains. De hengel werpt geweldig met een Rio Versitip Skagit 550 grains en natuurlijk met Jeroen's favoriete Compact heads van Airflo (Scandi, Rage en Skagit) in diverse grains gewichten. Tijdens de eerste oefenworpen met Ton en Jeroen in maart wierp Jeroen, toen nog met de verkeerde lijn, 40 meter. De dag na ontvangst van de hengel ging Jeroen een gezelschap begeleiden naar Moermansk waar de hengel verder werd getest. Direct na deze trip ging Jeroen terug naar Brits Colombia waar het seizoen was losgebarsten en hij veel internationale vissers gidste. Een betere vuurdoop in de praktijd bestaat er niet voor een nieuwe hengel. En naar Jeroens mening is de Traditional de fijnste hengel die hij ooit gebruikte.

Jeroen2.jpg

Ton wenst Jeroen veel geluk met zijn nieuwe Traditional Skagit hengel.

Jeroen.jpg

Op bovenstaande foto's zie je de hengel in actie die Ton samen met Jeroen voor hem ontwierp en bouwde. Deze Traditional Skagit is 13ft., 4-delig, aftma #7/8 (540 grains) en wordt door Jeroen benoemt als de beste hengel voor het vissen op steelhead en kleinere zalm.
Inmiddels is uit de gesprekken met Jeroen en veelvuldig fieldtesten een complete serie Speyhengels onststaan en zijn er nog modellen in ontwikkeling.

Traditional A.R.T. serie Skagit en Switch modellen:

11ft.0inch #5/6, #6/7, #7/8

12ft.6inch #8/9

13ft.0inch #7/8, #8/9, #9/10

13ft.6inch #8/9

14ft.0inch #9/10

15ft.0inch #10/11