Vliegbinden

Vliegbinden

Informeer in de winkel naar de actuele collectie, veranderingen staan niet altijd direct op de site. De getoonde producten en prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn, informeer naar de actuele  situatie.

Het streamervissen op snoek neemt in populariteit enorm toe, zowel in de polder als op groot water. Door het populairder worden van het streamervissen is er een enorme uitbreiding in het assortiment gekomen met o.a. Owner en Partridge streamerhaken, Niklaus Bauer Flash en Bauer Tube Fly Rigs, holographic Flash en extra lange Crystal Flash van Fly2Tie, Sybai Sparkle Hair, Tinsel Hair, Craft Fur, Angel Hair, Icelandic Sheep, Ghost Hair, Foam Popper koppen en 3-D ogen. Kortom, teveel om op te noemen en natuurlijk kunnen wij je volledig inlichten over het gebruik van de diverse materialen of een streamer voor je binden met alle tips en tricks die er bij horen. Laat je fantasie er maar op los, the sky is the limit! 

Flytotie - Fly2Tie dealer Traditional Hengelsport Utrecht - Ton Temming

Flytotie of Fly2Tie levert mooie kwaliteits artikelen voor het vliegbinden tegen een redelijke prijs. Het assortiment wordt de komende tijd flink uitgebreid, maar nu hebben wij al veel soorten in voorraad. Op de foto zie je een selectie van de spullen met o.a.: Baitfish Hair, Extra Long Saddle Hackles, Mirror Flash, Extra Long Krystal Flash, Long Goat Hair, Marabou en UV Flash.

Flytotie Fly tying.jpg

Fly2Tie Extra Long Krystal Flash

In 5 speciale kleuren met een lengte van maar liefst 65 cm.

Fly2Tie Krystal Flash 1A.jpg

Fly2Tie Mirror Flash

Heeft een uitstekende reflectie en veel beweging in het water. Geschikt om met enkele strings de streamer extra attractie te geven om als lange beweeglijke staart in te binden.

Fly2Tie Mirror Flash 1A.jpg

Sybai dealer Traditional Hengelsport Utrecht - Ton Temming

Wij hebben een grote collectie van dit merk. Op de foto zie je een greep uit onze collectie. Van ieder artikel hebben we grote keuze kleuren in voorraad. Sybai levert tegen een voordelige prijs uitstekende kwaliteit.Het assortiment wordt nog verder uitgebreid, maar nu is er al: Sybai Sparkle Hair, Tinsel Hair, Craft Fur, Angel Hair, Icelandic Sheep, Ghost Hair, Foam Popper koppen, Jungle Cock, UV Dubbing en 3-D ogen.

Sybai 1A.jpg

UV2 dealer Traditional Hengelsport Utrecht - Ton Temming

Het belang van UV materiaal in bepaalde patronen is al langer bekend, maar wist je al dat wij een speciaal assortiment UV2 materialen hebben? En dan gaat het niet alleen om dubbing, maar ook o.a. UV2 Bucktail, UV2 Marabou, UV2 Zonkers en UV2 Intruder Spey Hackles.

UV2 1A.jpg

Niklaus Bauer dealer Traditional Hengelsport Utrecht - Ton Temming

De extra lange Flash van Niklaus Bauer wordt gebruikt bij het maken van zijn bekende Pike tubeflies. Verder hebben wij van Niklaus Bauer de bijbehorende Tube Fly Rigs en Pike Wire.

Bauer Flash 1A.jpg

Owner dealer Traditional Hengelsport Utrecht - Ton Temming

De Owner fishing hooks zijn wereldwijd bekend om hun enorme scherpte en speciaal geslepen Cutting Point. De Spinnerbait hook behoort tot de absolute favoriet van streamer goeroe Ronald Pop en van Ton Temming. 

Deze Owner haak heeft  een wijde ronde bocht, is extra sterk (XXX strong). De speciale en revolutionaire Cutting Point punt is naaldscherp en dringt gemakkelijk binnen door de speciale vorm en laat niet meer los, met als gevolg minder missers en minder losschieters. De haken hebben een zilverkleurige finish en zijn leverbaar in de maten 4/0 en 5/0. Ben je het verspelen of missen van snoek meer dan zat, dan kan dit voor jou een uitkomst zijn.

Owner Spinnerbait Hook 1A.jpg

Marc Petitjean dealer Traditional Hengelsport Utrecht - Ton Temming

Petitjean LogoA.jpg

Wij hebben een compleet assortiment Marc Petitjean vliegbindgereedschap met o.a. schaartjes, bobbin holders, whipfinishers, hairstackers, magic tools, clips, dubbing needle, pliers en trwisters.

Petitjean Magic Tools.jpg

Met de Marc Petitjean Magic Tool maak je in een handomdraai schitterende body's uit verschillende materialen of een CDC hackledraad om direct mee te hackelen. 

Marc Petitjean Magic Tool1.jpg

Marc Petitjean Magic Tool2.jpg

Bug Bond dealer Traditional Hengelsport Utrecht - Ton Temming

Bug Bond1.jpg
 

Steve Silverio Polar Pony 

Wij zijn de exclusieve verdeler van het Polar Pony haar uit IJsland. Voor velen is het een bekend materiaal, omdat de amerikaan Steve Silveriodit introduceerde op de Fly Fair. Het haar is enorm lang, tot wel 35cm., en heeft een prachtige natuurlijke glans, zoals ijsbeer. Het is ideaal voor het binden van extra grote streamers en zoutwater patronen. Wij hebben het in negen kleuren (zie de foto):
Chartreuse, Lt.Blue, Black, Lt.Green, Yellow, Orange, Red, White, Pink. Prijs 14.95.

Polar Pony.jpg

 

Dynaking gereedschap en vices.

De hier genoemde prijzen zijn niet actueel, informeer in de winkel naar de prijs en de actuele voorraad.

Dyna-King® vices en accesoires hebben wij binnenkort weer in voorraad.
Door velen gezien als de beste vices ter wereld en daar zijn wij het roerend mee eens. Wij hebben verschillende modellen in ons assortiment.
Je hebt al een originele Dyna-King die voordeliger is dan menig ander merk.

Dyna King Gereedschap.jpg 

Dyna-King Lakpot
Dyna-King Rotatable Dubbingspinner
Dyna-King Hair Stacker
Behalve de bovenstaande Dyna-King gereedschapen hebben wij er nog meer, zoals bijv: Profile Plate, Hair Packer, Bobin Hanger en losse bekken.

Dynaking.jpg 

Van boven naar beneden en van links naar rechts:
Voyager II - Barracuda v.a. 
Kingfisher - Squire - Voyager Niet op de foto Trekker - Professional 

 

HMH Vice made in USA

De HMH vice behoort tot het topsegment hoewel de prijs anders doet vermoeden. Voor nog geen tweehonderd euro is dit de vice voor de rest van je leven. 
Losse kop Midge of Streamer/Saltwater is verkrijgbaar.

HMH Spartan Vice2.jpg 

Vliegbindvices

Diverse voordelige Vices v.l.n.r.
Standard A-Vice , De Luxe Vice , Imi Regal 

Vices.jpg 

Gamakatsu vliegbindhaken

Veel van de Gamakatsu haken die wij verkopen zitten per 50 stuks verpakt. Het gaat hier om de volgende voordelige modellen:
F11 - F11B - F11 3F - F13 - F15 - F16 - F22 - F36.
De volgende modellen zijn per 25 verpakt:
F314 - C12.
De SS15T is per 12 verpakt.
Alle overige modellen zitten in de standaard verpakkingshoeveelheid.

GAMAKATSU.jpg 

Vliegbind cortoriser

Ideaal voor het wegbranden van moeilijk te bereiken materiaal.

Als het hier afgebeelde model er niet is, dan kunnen we een ander model leveren.

Powerweld.jpg 

Vliegbindboeken en vliegvis DVD's 

Onze collectie boeken en DVD's wordt regelmatig voorzien van nieuwe titels.
Ook hebben wij een hele grote sortering 2e-hands boeken.

Boeken.jpg 

Traditional Titanium vliegbindhaken

Sublieme vliegbindhaken die exclusief bij Traditional Hengelsport Utrecht verkocht worden. Superscherp en waanzinnig licht en sterk.

Model T-1Up eye Dry Fly, Model T-2 Dry Fly & Nymph, ModelT-3 Wet Fly & Nymph

Titanium Haken.jpg 

Orvis Dealer.jpg

 

Orvis Flytying.jpg 

Traditional Hengelsport Utrecht is dealer van o.a. het prachtige vliegbindmateriaal van Orvis/Amerika.
Je kan het zo gek niet verzinnen of wij hebben het in onze winkel in voorraad of wij bestellen het voor je en leveren razendsnel. Op deze pagina staan een aantal van de Orvis producten, zoals bekend staat de kwaliteit van het Orvis bindmateriaal op een eenzaam hoog niveau. Kom jezelf maar eens overtuigen bij ons in de winkel daar laten we je graag ons Orvis vliegbind assortiment zien.

Vliegbinden is een hobby in een hobby te noemen !

Vis vangen met vliegen die jezelf gebonden hebt geeft het vliegvissen een extra dimensie. Bovendien is vliegbinden een heerlijke hobby om tijdens de wintermaanden uit te oefenen.
Op deze pagina laten we een aantal materialen voorbij komen
die je zonder meer nodig hebt om vliegen te kunnen binden.

Maar Traditional heeft werkelijk alles voor het vliegbinden, te veel om hier te laten zien, kom maar eens naar de winkel in Utrecht, het is echt de moeite waard.

Traditional Vliegbindzesdaagse 2019

Traditional Vliegbindzesdaagse 2019 site.jpg

Een uitgelezen kans om in een gezellige en gemoedelijke ambiance deze vliegbinders alles te vragen over het binden van hun vliegen. Behalve voor de vliegvissers zijn de binddemonstratie van Ad Swier en Erwin van der Veen ook uitermate interessant voor kunstaasvissers die met de spinhengel met streamers willen vissen.

Tijdens de zes zaterdagen hebben wij volop interessante dagaanbiedingen en kan je gelijk de nieuwe producten zien van o.a. Hardy, Orvis, Petitjean en Hodgman.

Zoals gebruikelijk wordt er voor gratis koffie met cake, hapjes en drankjes gezorgd en het is voor het grootste gedeelte vrij parkeren, je bent van harte welkom.

Greg Senyo Laser Dubbing

Orvis Senyo Dubbing.jpg
 

Deze dubbing bestaat uit een mix van Ice Dubbing en acryl fibers, zachter dan vergelijkbare soorten dubbing.
Geweldig voor de volgende patronen: egg, sculpin, muddler koppen, nimf thorax, staarten, vleugels, lijfjes en kragen.
Een must voor zalm- en steelhead vliegen.
Leverbaar in 12 kleuren:
Fluo Blue, Fluo Pink, Fluo Orange, Brown, Tan, White, Chartreuse, Black, Grey, Fuchsia, Olive en Purple

J.son Sweden dealer Traditional Hengelsport / Ton Temming

 Json Sweden Overizcht.jpg

Wij hebben een groot assortiment van J:son uit Zweden.

Wingburners 14.95 p.st.
Body Pins 14.95 set van 3 stuks
Micro Body Pin 5.95 p.st.
Wingmaterial 7.75 per vel

C and F Vliegbindgereedschap

De hier genoemde C & F prijzen zijn niet actueel.

C & F gereedschap staat bekend om de degelijke kwaliteit en om hun ontwerp. Het zijn stuk voor stuk topkwaliteit gereedschappen. Voor de binder die dacht alles al te hebben is C & F een merk om verbaasd te staan. Mooi en functioneel zijn nog nooit zo goed samen gegaan dan in de ontwerpen van deze japanse topfirma.

Op de foto staan de volgende gereedschappen van links naar rechts en van boven naar beneden:

Keramische Bobbin Holder - Set in Schaar - Bindschaar - Hackle Plier -
Draaiende Hackle Plier 

Dubbing Twister - Draaibare Dubbing Twister -
2 in 1 Whip Finisher - 3 in 1 Dubbing Brush -
2 in 1 Hair Stacker klein - Hair Stacker Groot 

CF Tools.jpg 

 Als één van de eerste sponsors van het Vliegbindevenement zijn wij blij dat ook dit jaar het evenement weer is doorgegaan. Het doorzettingsvermogen van het organiserende team o.l.v. Jan Roosen heeft er voor gezorgd dat er ook nu voor een dag werdgezorgd die klinkt als een klok. De enorme hoeveelheid topbinders zorgde er voor dat de vierhonderd bezoekers dik en dubbel aan hun trekken kwamen. Vanuit Traditional bonden Ronald Pop en Harry Schoel en zij zijn bekende gezichten op dit Vliegbindevenement. Fijn dat er zo'n evenement bestaat en ik hoop dat het ook in de toekomst wordt georganiseerd. Voor de liefhebbers is het misschien goed om te weten dat Traditional ook in januari en februari weer de jaarlijkse Vliegbindzesdaagse gaat houden. Zes opeenvoilgende zaterdagen wordt het in de winkel bij Traditional weer een gezellige boel waar vliegvissers en binders weer volop van zullen genieten.

Onderstaand een diashow van het Vliegbindevenement 2012 op zondag 28 oktober.

Traditional Hengelsport Utrecht dealer van Textreme Fly Tying

Ons assortiment Textreme vliegbindmateriaal is zeer uitgebreid. behalve alle garens, floss en tinsels op rol, hebben wij nu ook de materialen op kaart zoals: Cactus Chenille, Wooly Chenille, Holo Chenille, Jumbo Cactus UV, Round Chenille, Ice Chenille, Holographic Fibres, Glossy Flash, Glossy Pearl, Crystal Flash, Crimpy Flash, Long Hair, Super Long Hair. Dit is slechts een greep uit ons grote Textreme assortiment, kom naar de winkel en overtuig je van de schitterende kwaliteitsproducten van Textreme uit Italië.

Textreme Hoek1.jpg

 

Paul Miller Super Spey Hackles exclusief bij Traditional Hengelsport / Ton Temming

Regelmatig ontvangen wij een zending van deze Paul Miller Super Spey hackles, maar deze veren blijven in de goede kwaliteit schaars. Deze veren zijn, voor zover in voorraad, leverbaar in de A-kwaliteit en in de XL topkwaliteit. De A-kwaliteit moet je niet verwarren met de second grade die je in het buitenland tegenkomt, deze hebben duidelijk langere fibers en zijn beter van kleur. De topkwaliteit moet je gezien hebben om te geloven, dit kom je niet snel tegen, dit zijn precies de veren die je zoekt.
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Degenen die besteld hebben kunnen gerust zijn, hun bestelling ligt vanaf het moment dat ze leverbaar zijn klaar om gehaald te worden.
Er zij nu twee nieuwe kleuren Hot Yellow en Chartreuse.

Paul Miller.jpg 

De stingervliegen op de foto boven zijn gebonden door Jeroen Wöhe met o.a. Paul Miller Super Spey Hackles

Nog geen veren besteld?
Doe het nu en klik hier speyhackles@traditional.nl of
bel de winkel 030 243 36 96.

Paul Miller in actie

Hier zie je Paul onder zéér zomerse omstandigheden zijn Super Spey Hackles gebruiken tijdens een demonstratie.

Paul Miller1.jpg

Enkele van Paul Miller's patronen die gebonden zijn met Super Spey Hackles. In het midden twee Stinger modellen voor de steelhead en zalm. Door deze soepele en verlengde constructie is de inhaking veel beter en kan de vis de haak niet gebruiken als hefboom om zich los te wrikken.

Fish Skull Assortiment.jpg

Wij hebben ons nieuwe Fish-Skull assortiment 2014 binnen gekregen. De Fish-Skull heads hebben wij al geruime tijd in ons assortiment en dat wordt nu uitgebreid met Sculpin Helmets, Frantic Tails en Articulated Shanks. Ook de Senyo Shanks en de Articulated Spine Shanks hebben wij in het assortiment. Stuk voor stuk producten die het vliegbinden zullen verrijken.

Kijk hieronder voor een overzicht van een aantal Fish-Skull producten. Traditional Hengelsport is dealer van de Fish-Skull vliegbindmaterialen.

Traditional Vliegbindzesdaagse 2009 Alain Barthélemy bindt één van Ton's favoriete vlagzalmvliegen

Eén van de lelijkste vliegen, maar tegelijk ook één van de best vangende vliegen voor met name vlagzalm is deze door Alain Barthélemy (AB Fly) ontworpen patroon. Het is zeker Ton's favoriet en dit patroon, hoe lelijk dan ook, ontbreekt nooit in zijn doos. Alain bond deze vlieg tijdens de Traditional Vliegbindzesdaagse 2009.
De vlieg heet: AB MC6
Hook : TMC 100 #10 tm. #24
Thread : Uni-Thread 8/0 dark brown
Tail : Pardo/Coq de Leon
Boddy : Superfine Dubbing
Hackle : Hares Fur Dubbing + CDC if you like

Traditional Vliegbindzesdaagse 2009 Ronald Pop bindt een Sculpin Head Streamer

Tijdens Ronald Pop's binddemonstratie op 14 febr. 2009 bij ons in de winkel, bond hij deze indrukwekkende streamer.
Een uitdaging voor iedere streamerbinder om dit patroon eens na te binden. Veel succes.

Patroon Ronald Pop Sculpin Head Streamer
Ogen: Glass Eyes 5 mm.
Staart: Goud- of zilverkleurige Flash met oranje en gele Islandic Sheep, over het oranje een aantal strengen oranje Krystal Flash ingebonden.
Kraag: Gele Arctic Fox crosscut zonker.
Kop: Oranje en gele Sculpin Wool
Haak: Ad Swier Pike hook 6/0 (oude model!)
Binddraad: Uni-Thread 3/0, liever 6/0 (indien sterk genoeg!) in de kleur oranje of geel.

Traditional Vliegbindzesdaagse 2009 Harry Schoel demonstreert de Paul Miller Super Spey Hackles

Tijdens Harry Schoel's binddemo bij ons liet hij een heel aantrekkelijk patroon zien met de Paul Miller Spey Hackles.
Dit patroon kan ingezet worden voor zalm, steelhead en zoutwater.
Paul Miller Spey Hackles zijn door hun lengte zeer geschikt voor het binden van Stinger (verlengde) vliegen voor het vissen op zalm en steelhead.

Patroon Harry Schoel Paul Miller Spey Fly
Hook: Gamakatsu SC 15 #1/0 of #2/0
Body: Mylar Body Braid
Tail: Lila Polar Fibre
Hackle: Purple Paul Miller Spey Hackle
Eyes: Jungle Cock
Thread: Uni-Thread 6/0

Vosseler Vliegbindgereedschap: Vosseler Clip en Vosseler 3 in 1 Tool

Vosseler Compleet.jpg

Vliegbindboeken

Onze collectie boeken wordt regelmatig voorzien van nieuwe titels.
Ook hebben wij een hele grote sortering 2e-hands boeken in nederlands- en engelstalig.

Boeken zwart.jpg

vliegbindplateau.jpg