De Pelikaan ultralichte hengels handgemaakt door Ton Temming

De Pelikaan ultralichte hengels handgemaakt door Ton Temming

Prototype nieuwe ultralichte De Pelikaan hengels

Zero Vangst.jpg 

Op deze foto's zie je het prototype in actie van onze Pelikaan ultralichte spinhengel. Het is een serie van drie modellen geworden die onder de legendarische naam "De Pelikaan" worden gebouwd. Ieder model wordt in de stijl van de Pelikaan gebouwd en voorzien van het originele jaren zestig vignet boven de greep. Ieder hengeltje wordt individueel gebouwd en getest, de lengte en ringenverdeling kan enigszins afwijken om het beste resultaat te krijgen. Daardoor wordt iedere hengel een uniek exemplaar met een eigen serie nummer en certificaat.
Het lichtste hengeltje is ongeveer 1.55m./1.60m. lang met een werpgewicht van 0-2 gram. en met een eigen gewicht van rond de 45 gram. Tijdens het proefvissen ving Ton een snoek van 75 cm. en die liet de slip van de molen gieren. Tientallen keren werd de nylon lijn van de spoel gesleurd, maar de 0.14mm. nylon bleef heel.
In deze serie is er een model van 0 tot 2gr., 2 tot 4gr. en 4 tot 6gr. Ton heeft tijdens het fieldtesten flinke snoeken en veel baarzen gevangen. Door zijn ervaringen zijn er ook plugjes, mini spinners, mini spinnerbaits en lepeltjes voor "De Pelikaan" hengeltjes ontworpen of geselecteerd en dat heeft inmiddels geresulteerd in de grootste ultralichte kunstaascollectie die er ooit te koop was. Prijs Pelikaan hengels limited edition 445.00 euro. 

Laatste nieuws:

Handgemaakte Snoekdobbers (2)
Update: 11 September 2019
Helin Flatfish banaan pluggen
Update: 12 October 2016

« Previous 1    2    3    4    5    Next »