Nieuws in het kort

Nieuws in het kort


Hennie Roofblei.jpg

Ton heeft een serie ultralicht stokjes ontworpen voor het vissen met mini spinnertjes, lepeltjes en plugjes.
De serie heet De Pelikaan en dat is ter ere aan de firma met deze naam uit Amsterdam, die grote bekendheid genoot met de Pelican werpmolentjes en om met hun ultralichte hengeltjes. De serie bestaat uit een 2, 4, en 6 grams uitvoering. De eerste 25 stuks worden geleverd met een Certificaat van Echtheid, dat wordt voorzien van een originele
papieren sticker van De Pelikaan uit de zeventiger jaren. Op de hengel wordt dezelfde sticker gebruikt en aan de onderkant
van de greep is een gedenkplaatje met inscriptie gemonteerd.

Aan onze toch al niet geringe serie handgebouwde Traditional hengels zijn 2 speciale modellen toegevoegd van 1.85m., tweedelig met een werpgewicht van 2-4gr. en van 4-6gr.
Beide modellen hebben een soft action en zullen zeker door de ultralichte liefhebbers worden gewaardeerd.

Als dealer van de bekende hengelfabrikant G.Loomis uit Amerika hebben wij verschillende kunstaashengels geselecteerd. Loomis hengels zijn zeer aantrekkelijk geprijsd met een aanvangprijs van slechts 149.50 euro!

Onze serie handgebouwde kunstaas hengels onder de naam Traditional Temming's Spinning wordt volledig in eigen atelier door Ton Temming gebouwd.
Deze serie omvat maar liefst 21 modellen in 1 en 2-delig voor het spinnen, slepen, verticalen, dropshotten enz.
V.a. ultralicht 1.50m. 2/4gr. tot een rammer van 3.05 40/60gr.(model Dick van Hattem).
Kijk op deze site onder het hoofdstuk Plug- en Spinhengels voor alle details. Van ultralicht tot plugpook.

Onze grote Shimano collectie hengels en molens heeft voor ieder wat wils. Alle molens en reels leveren wij tegen uiterst scherpe prijzen. Je hebt al een Shimano voor onder de 20 euro.

Drop Shot vissen is Hot en dat is niet ten onrechte, je kan snel en effectief grote aantallen baars en snoekbaars met dit systeem vangen. Wij hebben voor deze visserij alles in huis zoals o.a. speciale shads, haken, loodjes en zoals je van ons mag verwachten kunnen we je tonen hoe je een Drop Shot montage moet maken. Kom maar eens langs.

Van Fox hebben we een mooie serie artikelen in voorraad voor het doosaasvissen op snoek o.a.: verschillende soorten takels en dobbers.

Het downloaden van filmpjes en dia's kan enige minuten duren
Onderstaand dia's van de Blije Roofbleiers Hennie en Bertus

Een visverslag van Bertus van den Brink

Beste Ton,
Hier een berichtje van Bertus.
Jouw medewerker Hennie belde mij zaterdag op om 's avonds te gaan roofbleien. Zijn gevoel was goed, zei hij, maar jammer genoeg kon ik niet want Hennie ving er die avond zes.
Na een zondagmiddag binnen zitten, kon ik het toch niet laten om de door jou ontworpen en gebouwde Traditional roofbleihengel te gaan uitproberen.
Vlug de auto in en bij het water aangekomen snel opgetuigd en vissen maar.
Bij de eerste worp had ik er gelijk één van ongeveer 55 cm., niet slecht.
Daarna komen er vrij vlot nog vier vissen binnen, allemaal zo'n beetje dezelfde maat als de eerste.
Maar dan komt mijn zesde vis. Direct na de aanbeet voelde ik dat het om een echte grote vis ging. Ik viste het kunstaas diep en na een mooie dril van ongeveer tien minuten gleed de vis eindelijk het net in, ongelooflijk zo dik, hoog en lang was deze vis. Na meten bleek hij maar liefst vierentachtig en een halve centimeter te zijn. Super en natuurlijk gelijk met Hennie gebeld, die vond het prachtig en hij feliciteerde mij van harte. Ton, bedankt voor de superhengel!
Groeten.
Bertus.


Kunstaasrek1.jpg 

Laatste nieuws:

Handgemaakte Snoekdobbers (2)
Update: 11 September 2019
Helin Flatfish banaan pluggen
Update: 12 October 2016

« Previous 1    2    3    4    5    Next »